יום שלישי, 17 בדצמבר 2013

האם שחקני כדורגל צריכים לעבוד על כוח רגליים?


מאת: יוסי מיזלמן. 
רונאלדו. אם יוריד מסת שריר, יהיה מהיר יותר?


כוח רגליים הוא מרכיב חשוב ומרכזי מאין כמוהו במסגרת היכולות הגופניות והביצועים האתלטיים של כדורגלן. בעוד במדינות הכדורגל המובילות באירופה, וגם בארה"ב התשובה לשאלה שבכותרת היא ברורה וחד משמעית, בישראל, משום מה זהו נושא שנוי במחלוקת. 

יום שני, 16 בדצמבר 2013

טיפ אימונים #2: התקדמות גדולה בצעדים קטנים


מאת: רובין יפים

אחת הסיבות העיקריות לכך שמתאמנים רבים נתקעים בסופו של דבר ואינם מצליחים לשפר את הישגיהם בחדר הכושר היא שהם מבצעים למשך זמן רב מדי את אותו התרגיל עם אותו זוג משקולות היד או עם אותו המשקל על המוט ועובדים על אותו מספר החזרות. הסיבה לכך טמונה לרוב בחוסר מודעות או מפני שפיזית, המתאמן אינו מצליח לעלות במשקלי העבודה וכך מוצא עצמו דורך במקום במשך חודשים ואף שנים.

יום שישי, 13 בדצמבר 2013

טיפ אימונים #1: 5 טיפים לפשיטות מרפקים כנגד פולי


מאת: רובין יפים



אין ספק שתרגיל פשיטה או יישור המרפקים בפולי עליון בעמידה הוא אחד התרגילים הפופולריים ביותר לשרירי הטרייספ (התלת ראשי, בחלקה האחורי של הזרוע). 



לפניכם מספר טיפים לעבודה פרודוקטיבית ובטוחה יותר בעת ביצוע תרגילי פשיטת מרפקים בפולי:

יום חמישי, 12 בדצמבר 2013

GREEN PATCH מדבקות הרזיה – האומנם?



מאת: גיא שלמון

GREEN PATCH מדבקות הרזיה – האומנם?

מי לא שמע על המוצר המהפכני שגרם לרבים מאיתנו לתהות... מה יש שם? האם זה באמת עובד? מאמר זה, נטול אינטרסים, נכתב כחוות דעת מקצועית (אישית) ולא בא לפגוע או לקדם שום מוצר.

יום רביעי, 11 בדצמבר 2013

DOMS - כאבי שרירים מאוחרים



מאת: רובין יפים




סובלים מדי פעם מכאבי שרירים עזים לאחר אימון? האם כאבים אחרי אימון מהווים עבורך סמן לאימון טוב או להתקדמות? – אם כך, המשך לקרוא.

למרות הכאב, מתאמנים רבים ואף מאמנים מקבלים DOMS  (Delayed Onset Muscle Sorness – כאבי שרירים מאוחרים) בברכה כאינדיקטור חשוב לפעילות קשה ו"רצינית". ההנחה הרווחת היא שהכאב מסמל שהם בוודאי בונים שריר ומתחזקים. על אף ההגיון שבדבר – זה לא בהכרח מה שקורה.

יום שלישי, 10 בדצמבר 2013

כאב בצד הבטן בזמן פעילות גופנית - מהו ואיך ניתן למנוע ולטפל



מאת: רובין יפים

ETAP - exercise-related transient abdominal pain  

על אף שלמיטב הפיזיולוגים והאנטומיסטים אין הסבר חד משמעי לתופעה, ידוע כי הכאב נגרם בעקבות "התקף" פתאומי של הסרעפת.
הכאב חד, פתאומי ומופיע לרוב מתחת לצלעות התחתונות, בחלקה העליון הצידי של הבטן.

יום שני, 9 בדצמבר 2013

טיפ תזונה # 1: צרכו יותר חלבון בזמן דיאטה לירידה במשקל



מאת: רובין יפים


מחקר שפורסם ב-NUTRITION & METABOLISM JOURNAL, בחן במשך 12 חודשים את השפעתן 2 של דיאטות לירידה במשקל: האחת מרובה בחלבון (1.6 גרם/ק"ג משקל גוף) בהשוואה לדיאטה בעלת אותה הכמות הקלורית, אך בעלת כמות גדולה יותר של פחמימה (0.8גרם חלבון/ק"ג משקל גוף).

המחקר מצא שצריכת כמות חלבון גבוהה, בזמן דיאטה לירידה במשקל,  הביאה לאיבוד משקל גוף גדול יותר (10.7 ק"ג במשך השנה, לעומת 10.1 ק"ג בקבוצת הפחמימה) תורמת יותר לשמירה על מסת שריר בהשוואה לדיאטה בעלת כמות נמוכה של חלבון וכמובן לירידה גדולה יותר באחוזי השומן (11.8% לעומת 11.1%).

הסיבות לכך טמונות כנראה בעובדה שלכמות וסוג החלבון יש השפעות טרמוגניות הדורשות יותר משאבים בזמן עיכולם. 100 קלוריות פחמימה ידרשו מהגוף כ5 קלוריות לטובת תהליך העיכול, בעוד 100 קלוריות חלבון ידרשו כ-30(!).

מחקרים אחרים בדקו ומצאו שגם לדיאטה בעלת 2.8 גרם חלבון/ק"ג משקל גוף אין גורמים שליליים. החוקרים בחנו דיאטה "מרובה" בחלבון, מעניין עד כמה הפער היה גדל בתוצאות אם היו בודקים כמויות חלבון גדולות אף יותר.



הצטרפו אלינו בפייסבוק לקבלת עדכונים שוטפים, שאלות ועל מנת לא לפספס מאמרים והצעות מעניינות! אשמח לפגוש אתכם שם:

  • רוצים לדבר, להתייעץ ולא לפספס עוד עדכונים ומאמרים חדשים? עקבו אחריי בפייסבוק וצרפו אותי כחבר: רובין יפים


סימוכין:

Effects of protein intake and gender on body composition changes: a randomized clinical weight loss trial Ellen M EvansMina C MojtahediMatthew P ThorpeRudy J ValentinePenny M Kris-Etherton and Donalkd K Layman Nutrition & Metabolism 2012